Centre Zen Barcelona

inici > Qui som > Breu història del centre

Breu història del centre

El Dojo Zen de Barcelona es va fundar l’any 1979 fruit de trobar-se un petit grup de persones interessades en la pràctica del budisme zen i que van conèixer l’ensenyança del Mestre Deshimaru.

Des d’aleshores en el dojo (el lloc on es practica la Via) s’actualitza l’ensenyança dels budes i els patriarques, a través de la nostra pròpia vida i circumstàncies.

El 1981 el Mestre Deshimaru vingué a Barcelona a dirigir una sesshin (retir) a Caldes de Montbui, impulsant amb la seva presència i ensenyança la trajectòria del nou dojo recentment creat.

Va regalar una campana gran, un gong, un vell mokugyo i molts coixins per a la pràctica de zazen, i ajudà amb la seva visita a plantar la llavor del Dharma a Barcelona.

Taisen Deshimaru va realitzar per a l’ocasió dues grans cal·ligrafies. En una d’elles va pintar la Via i a l’altra el Drac que sorgeix de l’aigua. Aquestes dues atípiques i precioses cal·ligrafies presideixen des de llavors el Centre Zen de Barcelona.

A la mort de Taisen Deshimaru el 1982, entre els seus antics deixebles va tenir un paper fonamental Étienne Mokusho Zeisler en l’ensenyança del dharma a Barcelona, Étienne Mokusho Zeisler va morir molt jove, el 1990, però segueix viu en el cor de la sangha de Barcelona i en el del seu responsable Pere Taiho Secorún, que avui practica sota la direcció de Saikawa Roshi.