Centre Zen Barcelona

inici > Qui som > Llinatge

Llinatge

El Centre Zen Barcelona està dirigit pel monjo Pere Taiho Secorún, que va començar la pràctica del Zen el 1979 quan va conèixer al mestre Deshimaru. (1914-1982). Va ser ordenat monjo per Etienne Mokusho Zeisler (1946-1990), un dels seus successors, de qui va ser deixeble fins a la seva mort el 1990. El 2010 va rebre la transmissió del Dharma de Dosho Saikawa Roshi.

Membre fundador del Centre Zen Barcelona ha estat també editor de la Revista Zen que es va publicar durant deu anys divulgant els ensenyaments de el zen en l’àmbit de l’idioma espanyol.

Llicenciat en Història i en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona ha desenvolupat la seva vida professional en el camp del periodisme i la comunicació.

Dosho Saikawa és Superior General de l’Escola Soto Zen per Amèrica del Sud des de maig de 2005. Va néixer a Nagasaki, al Japó. Va ser monjo Theravada a Tailàndia ia la tornada a Japó va entrar en la tradició Zen Soto. Després de rebre la transmissió del dharma va realitzar dos anys de pràctica als Estats Units assistint a Maetzumi Roshi en el zen Center de Los Angeles i col · laborant en la creació del Zen Mountain Monastery en l’estat de Nova York. De tornada a Japó va ser professor oficial en el Temple Seu de l’Escola Soto Zen, Soji-ji, a Yokohama.

Actualment és Abat del Temple Hosenji a Yamagata a Japó i del Temple Busshinji, a Sao Paulo, Brasil.

Étienne Mokusho Zeisler (1946 – 1990) és un dels primers deixebles del mestre Deshimaru, del qual va ser el seu traductor i de qui va seguir el seu ensenyament fins que va morir el 1982.

Étienne Zeisler va néixer a Hongria i als tres anys els seus pares es van instal · lar a França. Va estudiar Dret i va ser en aquesta època, el 1967, quan va conèixer al mestre Deshimaru que acabava d’arribar a França. Va ser una de les primeres persones a practicar zazen amb ell. D’una manera natural a la mort de Taisen Deshimaru es va convertir en un dels principals dirigents de la seva missió, continuant-fins a la seva pròpia mort el 1990. Va rebre el Shiho, certificació, de Niwa Roshi en aquell moment superior d’Eiheiji. Va realitzar nombroses traduccions i comentaris sobre textos fonamentals del Zen i va dirigir nombrosos retirs transmetent l’ensenyament que havia rebut, molts d’ells en el Centre Zen de Barcelona que va visitar freqüentment i amb la seva comunitat mantenint una estreta relació.

Taisen Deshimaru ha estat el gran introductor del zen a Europa al segle XX. Nascut a Saga, Japó, l’any 1914. Seguint els consells del seu mestre, Kodo Sawaki, va arribar a Europa a principis de 1967 per quedar-se fins la seva mort el 1982. Es va establir a França on va iniciar la difusió del budisme zen. Durant els quinze anys que va passar a Europa, el mestre Deshimaru va crear un centenar de llocs de pràctica (dojos) en diverses ciutats. Va visitar Barcelona el 1981 per dirigir un retir i va ajudar amb la seva presència a la petita comunitat que hi havia en aquell moment. Va fundar el primer gran temple zen d’Europa, la Gendronnière a la regió del Loira a uns dos-cents km de Paris.

Va establir excel·lents relacions amb filòsofs, artistes, líders espirituals i terapeutes de tots els països, amb la idea de crear punts de connexió entre el pensament occidental i oriental i va afavorir diverses trobades interculturals.

El seu principal objectiu era donar a conèixer la pràctica del budisme zen convençut que aquest pot ser una gran ajuda per superar la crisi per la que travessa la nostra civilització.