Centre Zen Barcelona

Kinhin

Kinhin és meditació en moviment, caminant, i es realitza entre dos zazen (meditació assentada). És caminar amb plena consciència, aquí i ara, amb l’atenció present en cada aspecte de la postura.

Amb cada pas s’avança mig peu i es coordina amb la respiració, amb la inspiració s’avança, amb l’expiració es manté la immobilitat portant el pes del cos damunt el peu de davant, sentint la pressió al terra de l’arrel del dit gros i la cama estirada. La posició corporal segueix l’eix vertical que forma la columna vertebral i la nuca, amb la barbeta recollida com en la meditació assentada. Aquesta respiració completa es produeix de manera natural.

Per a la col·locació de les mans tanquem el dit polze esquerra dins el palmell de la mateixa mà, tancant els altres dits al voltant en forma de puny i col·locant el puny a l’alçada del plexe solar, mentre la mà dreta descansa amb el palmell cobrint el puny esquerre. Els braços estan paral·lels al terra. Les espatlles han d’estar relaxades perquè la posició oberta dels colzes pugui ser còmoda.

Amb la presència en cada pas, ment i cos caminen junts.