Centre Zen Barcelona

inici > notícies > Inauguració de “Els dilluns de la Lluna Nova”

Inauguració de “Els dilluns de la Lluna Nova”

04-10-23

Una conferència de David Jou Mirabent, sobre “Ciència i zen: física quàntica i consciència” ha inaugurat “Els dilluns de la lluna nova”, una convocatòria mensual que organitzen el Centre Zen de Barcelona i l’Editorial Kairós a Barcelona.


El que ha estat catedràtic de Física de la Matèria Condensada a la Universitat Autònoma de Barcelona fins a 2018 ha reflexionat sobre la consciència des del punt de vista de la física i la biologia i sobre la relació entre la visió de les xarxes neuronals usuals i les possibles aportacions de la quàntica.
Més de 80 persones van assistir a la conferència que va motivar un interessant torn de preguntes.

Abans de la conferència es va fer una meditació de 30 minuts dirigida per Pere Taiho Secorún, monjo zen i responsable del Centre Zen de Barcelona. Ell mateix va presentar al conferenciant, el programa i la raó de ser d’aquest nou espai de trobada on poder reflexionar, dialogar, aprendre i comprendre.

Els dilluns de la Lluna Nova

És un espai Interdisciplinari de diàleg amb l’objectiu de posar en contacte el budisme zen i els diferents aspectes de la nostra societat. Es parlarà amb naturalitat de qüestions que van de l’espiritualitat a la ciència o de la meditació a la neurologia, passant per la realitat quotidiana de les addiccions, les desigualtats, la solidaritat o la pau, entre altres extrems. Al voltant d’una persona convidada de reconegut prestigi s’obrirà un diàleg que podrà ser seguit pel públic i que, en el tram final de la sessió, també hi podrà intervenir.


Els temes transversals que es tractin posaran el focus sobre la crisi de la civilització que vivim i els reptes que tenim davant nostre. Els organitzadors aspiren a que Els dilluns de la Lluna Nova sigui un espai creatiu i generós que contribueixi a produir dinàmiques saludables i a donar una mica de llum al
confús món que vivim i al nostre propi esperit.


La Lluna Nova, que és el nom d’aquestes trobades i del temple que les acull, és símbol d’un naixement nou i d’una actitud oberta davant la vida. Una condició que permet enfrontar-nos al moment present i als desafiaments que tenim al davant.


El Cercle virtuós
És una expressió del do, dana en sànscrit, l’acte gratuït de donar. Una energia generosa que es posa en acció. Cadascuna de les persones que hi intervindran, sigui com a organitzadors, convidats o públic són convidats a fer una donació. És el que s’anomena dana, “generositat”. Dana paramita constitueix la “virtut de donar” sense esperar res a canvi.


El Centre Zen de Barcelona i l’Editorial Kairos promouen, organitzen i acullen les trobades. Els conferenciants aporten la seva presència i coneixements. El públic fa un donatiu. El resultat del donatiu es destina a proporcionar beques per educació a joves a l’Índia a través de Ramuni Paniker Trust …i aquests joves donaran a la vida el millor de si mateixos.


“No podem saber les conseqüències dels nostres actes, diu Pere Taiho Secorún, però podem actuar aquí i ara de manera generosa i saludable”.

.
Les properes conferències seran el dia 6 de novembre amb Fran Fernandez i el 11 de desembre amb Maria Eugenia Manrique al Temple zen de la Lluna Nova Shingetsuji /Centre Zen Barcelona, carrer Bacardí 10 baixos, Barcelona