Centre Zen Barcelona

inici > notícies > Commemoració de la mort del Mestre Etienne Mokusho Zeisler en el temple de la Gendronnière

Commemoració de la mort del Mestre Etienne Mokusho Zeisler en el temple de la Gendronnière

11-06-23

Pere Taiho Secorún acompanyat per dotze membres del temple de Shingetsu ji, es van desplaçar, del 6 al 9 de juny, al temple de la Gendronnière per a commemorar l’aniversari de la mort d’Etienne Mokusho Zeisler.

La nit de l’aniversari de la seva mort, del 7 al 8 de juny, més de vuitanta persones van fer zazen en silenci, davant de la seva tomba per honrar la seva memòria i van mostrar el seu agraïment al mestre desaparegut. La sessió la va dirigir Yvon Beck, deixeble d’Etienne, que va venir acompanyat per membres de la sangha d’Hungria, país on ha desenvolupat la seva labor els últims trenta anys.

Etienne Mokusho Zeisler va ser una figura fonamental després de la mort de Taisen Deshimaru i va ajudar a consolidar la pràctica del zen en molts llocs d’Europa. Com a mestre volgut, ha sigut sempre una ajuda inestimable tant per a Pere Taiho Secorún com per a Yvon Beck en el camí que ells han seguit. Tots dos han desenvolupat la seva tasca, a Barcelona i a Budapest, acompanyats sempre per la seva presència i dirigits pel seu ensenyament, que continua viu.

Aquesta commemoració al costat de la seva tomba ha sigut una bona ocasió per a actualitzar el respecte i agraïment pel mestre mort.