Centre Zen Barcelona

inici > notícies > Zen i cal·ligrafia al Museu Reina Sofia

Zen i cal·ligrafia al Museu Reina Sofia

15-06-24

Gràcies a la invitació del Museu Reina Sofia en el marc de l’exposició “Antoni Tàpies La pràctica de l’art”, amb motiu del centenari del naixement d’Antoni Tàpies (1923-2012), es va fer una activitat al voltant de l’obra d’aquest artista. Es va comença amb una sessió de meditació zen dirigida per Pere Taiho Secorún i a continuació María Eugenia Manrique va fer una acció cal·ligràfica en gran format.

L’interès d’Antoni Tàpies per la filosofia i l’espiritualitat oriental vinculada a les manifestacions artístiques del taoisme i budisme Zen li van proporcionar una inspiració més gran per a la seva creació. Cosa que podem escoltar en la seva pròpia veu:

“En general em sento especialment atret pels artistes en què descobreixo trets comuns entre art i religió, quan a les seves obres es pot reconèixer una idea sagrada, una penetració profunda. M’apassiona enormement l’art d’Extrem Orient per aquest motiu, i sobretot l’art budista de la branca Chan o del Zen.”*Converses amb Antoni Tàpies. Barbara Catoir.