Centre Zen Barcelona

inici > notícies > Steve Jobbs i el budisme zen

Steve Jobbs i el budisme zen

07-09-11

La revista Forbes té previst publicar un llibre, amb format de “còmic”, narrant les peripècies del mític fundador d’Apple en el seu vincle amb el budisme. Es centra en els viatges de Steve Jobs al Japó i com es va involucrar amb el budisme zen.
La narrativa consisteix en “flash backs”, que van cap enrere i endavant en el temps, connectant la carrera de Jobs amb les seves vivències espirituals. Part de la trama retrata el vincle de Jobs amb Kobun Chino Otogawa, un monjo japonès del budisme zen, deixeble de Kodo Sawaki, mestre també de Taisen Deshimaru.

El títol probable és “El Zen de Steve Jobs”. Forbes va publicar la primera pàgina del seu “còmic” a principis de setembre i ara estan a punt de presentar unes quatre pàgines més en l’edició 400 de Forbes. Les quatre pàgines, que són noves, es desenvolupen el 1986 a Tassajara Zen Mountain Center a Califòrnia. Otogawa ensenya a Jobs kinhin, la meditació caminant, i al seu torn, reflecteix l’interès de Jobs per  tractar de comprendre l’ésser humà. Segons Forbes, les recerques espirituals de Jobs són un tema central en la seva vida.