26-01-24
Seguim amb la programació de “Els dilluns de la lluna nova”, una convocatòria mensual que organitzen el Centre Zen de Barcelona i l’Editorial Kairós.
És un espai Interdisciplinari de diàleg amb l’objectiu de posar en contacte el budisme zen i els diferents aspectes de la nostra societat. El primer dilluns de cada mes en el Centre Zen de Barcelona. En les properes convocatòries es parlarà amb naturalitat de qüestions que van de l’espiritualitat a la ciència o de la meditació al simbolisme, passant per la intel.ligència artificial i el seu impacte social, o la geografia dels mites. Al voltant d’una persona convidada de reconegut prestigi s’obrirà un diàleg que podrà ser seguit pel públic i que, en el tram final de la sessió, també hi podrà intervenir.
Els propers diàlegs programats són:
“El símbol de l’univers” amb Raimon Arola el dilluns 5 de febrer de 2024
“La Intel.ligència Artificial i el seu impacte social” amb Josep M. Ganyet, el dilluns 4 de març de 2024
“La geografia simbòlica del mite” amb Mireia Rosich, el dilluns 8 d’abril de 2024
Els diàlegs són a les 19h. A les 18h es farà una sessió de meditació oberta a totesles persones que puguin estar interessades.
Aquests diàlegs tenen l’objectiu que els temes transversals que es tractin serveixin per posar el focus sobre la crisi de la civilització que vivim i els reptes que tenim davant nostre. Els organitzadors aspiren a que “Els dilluns de la Lluna Nova” sigui un espai creatiu i generós que contribueixi a produir dinàmiques saludables i a donar una mica de llum al confús món que vivim i al nostre propi esperit.
La Lluna Nova, que és el nom d’aquestes trobades i del temple que les acull, és símbol d’un naixement nou i d’una actitud oberta davant la vida. Una condició que permet enfrontar-nos al moment present i als desafiaments que tenim al davant.
El Cercle virtuós
És una expressió del do, dana en sànscrit, l’acte gratuït de donar. Una energia generosa que es posa en acció. Cadascuna de les persones que hi intervindran, sigui com a organitzadors, convidats o públic són convidats a fer una donació. És el que s’anomena dana, “generositat”. Dana paramita constitueix la “virtut de donar” sense esperar res a canvi.
El Centre Zen de Barcelona i l’Editorial Kairos promouen, organitzen i acullen les trobades. Els conferenciants aporten la seva presència i coneixements. El públic fa un donatiu. El resultat del donatiu es destina a proporcionar beques per educació a joves a l’Índia a través de Ramuni Paniker Trust …i aquests joves donaran a la vida el millor de si mateixos.
“No podem saber les conseqüències dels nostres actes, diu Pere Taiho Secorún, però podem actuar aquí i ara de manera generosa i saludable”.