Centre Zen Barcelona

inici > notícies > Regal de la sangha a Pere Taiho Secorún

Regal de la sangha a Pere Taiho Secorún

14-04-24

Els membres de la sangha de Shingetsuji, Temple Zen de la Lluna Nova i Centre Zen de Barcelona, van obsequiar al seu mestre, Pere Taiho Secorún, amb un kesa de vint-i-cinc bandes.

El Kesa és el vestit del monjo zen i la seva costura ha estat transmesa fins als nostres dies des de Shakyamuni Buda. Kesa té el seu origen a la paraula kesaya que significa color de terra, de ruïna, i evoca l’aspecte dels camps d’arròs de la vall del Ganges, units per mitjà de les sèquies. Des d’aquells dies llunyans se segueix el mateix muntatge tradicional de les peces de roba juntes. En cosir-les, cadascú es concentra en les mides exactes i sobre el punt, que és molt petit, com un gra d’arròs. Aquest kesa de vint-i-cinc bandes ha estat cosit pels deixebles de Pere Taiho Secorún, cadascú ha cosit una part de la tela i entre tots i totes s’ha creat el kesa.

El Kesa no és una mera peça de roba o un objecte de vestimenta a l’ús, sinó que simbolitza la mateixa transmissió de l’ensenyament del Buda, cada Kesa és el Kesa original de Buda.

En el moment de l’entrega del kesa, Josep Carles Moku Shin Valdés va dir unes paraules en nom de tota la sangha, paraules d’un immens agraïment a Pere Taiho Secorún per tants anys al cap davant de la sangha:

La sangha del dojo, el tercer tresor, t´ha cosit un kesa de vint-i-cinc bandes.
Ens has guiat i il·luminat desde l’inici al dojo de Montcada, al de Sant Agustí, passant per Dharmadatu fins arribar aquí, al carrer Bacardí. Un espai de pràctica que tots sentim com a nostre.
Has preservat el veritable zen, shikantaza, que es sense perquè ni sense per a què.
Ens has obert el cor.
En mostra de la nostra gratitud i reconeixement t´entreguem aquest kesa.
Gràcies.