Centre Zen Barcelona

inici > notícies > Publicació de “El canto de la Iluminación silenciosa”

Publicació de “El canto de la Iluminación silenciosa”

23-03-22

El nom de monjo que el mestre Deshimaru va donar a Etienne Zeisler era Mokusho, “llum silenciosa“. Així la primera sessió que va dirigir, després de la mort del seu mestre, va ser totalment silenciosa, i no va dir res en deu dies. A partir d’aquest moment va començar el seu ensenyament en el dojo.

El Canto de la Iluminación silenciosa” recull els kusen (ensenyaments) que Etienne va realitzar a partir de cinc grans textos de la tradició zen Soto. Es tracta del Tenzo Kyokun, l’ensenyament al responsable de la cuina, del mestre Dogen; Ju Undo Shiki, les regles del dojo, del mestre Dogen; Moku Sho Ka, el Cant de la Il·luminació silenciosa, del mestre Wanshi; dos poemes del mestre Tozan Ryokai, i Sanjuschi-Bodaibunpo, el noble óctuple sender, del mestre Dogen. Aquesta edició en espanyol afegeix el kusen que Etienne va pronunciar durant una sesshin al desembre de 1989 a Barcelona, pocs mesos abans de la seva mort.

El Centre Zen de Barcelona, a través dels “Llibres de la Lluna Nova”, ha creat aquesta edició.

Si estàs interessat en aquest llibre pots comprar-lo al Centre Zen, carrer Bacardí 10 de Barcelona o contactant-nos.

En versió digital el pots trobar a Amazon

També pots col·laborar amb la seva difusió o a través d’una donació perquè siguin possibles noves publicacions dels “Llibres de la Lluna Nova”.