Centre Zen Barcelona

inici > notícies > Obertura de Shingetsuji, ”el temple de la lluna nova”

Obertura de Shingetsuji, ”el temple de la lluna nova”

07-09-13

El Centre Zen Barcelona va obrir el passat dissabte 7 de setembre la seva nova seu a Barcelona al carrer Bacardí 10 del barri de Sants.El nou local es va inaugurar amb un matí de zazen (meditació zen), una cerimònia d’obertura i un dinar de celebració.

Després d’una intensa campanya de recollida de donatius i de molt treball col·lectiu, el temple ha pres forma i acull ia la pràctica quotidiana amb els horaris habituals. La resposta de la sangha ha permès posar -lo en marxa i que avui sigui una realitat.

El bonic dojo (zendo), d’una mica més de 100 metres i que està situat a la planta baixa, va acollir una seixantena de persones que van venir a fer els primers zazens ia la cerimònia d’obertura.

S’han tornat a penjar les cal·ligrafies que el mestre Deshimaru va regalar el 1981 a la seva visita a Barcelona i s’han col·locat les talles de fusta que el mestre Saikawa ha fet per al temple. També s’ha col·locat a l’entrada, com és tradicional en molts temples, una figura de Bodhidharma realitzada per Jacques Foussadier fa anys en un dels cursos que va fer de cal·ligrafia en el nostre centre i que estava esperant tenir el seu lloc. En definitiva s’ha deixat el centre preparat per acollir a totes les persones que vulguin practica zazen (meditació zen) i conèixer el seu ensenyament.

Com va dir Pere Secorún al kusen (ensenyament oral durant zazen) de dissabte: “Entre aquestes parets practiquen homes i dones. Aquesta pràctica és el veritable tresor del temple, del lloc”.

Podeu veure més fotografies a la nostra galeria