Centre Zen Barcelona

Zazen i cal·ligrafía en el Museo Reina Sofía

Zazen i cal·ligrafía en el Museo Reina Sofía


14/06/2024

El divendres 14 de juny a les 19h es realitzarà una sessió de meditació i una acció cal·ligràfica al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía de Madrid.

Gràcies a la invitació del museu en el marc de l'exposició "Antoni Tàpies La pràctica de l'art", amb motiu del centenari del naixement d'Antoni Tàpies (1923-2012), es farà una activitat al voltant de l'obra de Tàpies, que començarà amb una sessió de meditació zen dirigida per Pere Taiho Secorún i una acció cal·ligràfica en gran format realitzada per María Eugenia Manrique.

Hi ha un límit de capacitat de 40 persones. És una activitat gratuïta però cal apuntar-s'hi. Les inscripcions es poden fer a través del web del museu a la secció d'activitats. Es lliurarà als assistents uns textos breus que acompanyen l'activitat.

L'interès d'Antoni Tàpies per la filosofia i l'espiritualitat oriental vinculada a les manifestacions artístiques del taoisme i budisme Zen li van proporcionar una inspiració més gran per a la seva creació. Cosa que podem escoltar en la seva pròpia veu:

“En general em sento especialment atret pels artistes en què descobreixo trets comuns entre art i religió, quan a les seves obres es pot reconèixer una idea sagrada, una penetració profunda. M'apassiona enormement l'art d'Extrem Orient per aquest motiu, i sobretot l'art budista de la branca Chan o del Zen.”*Converses amb Antoni Tàpies. Barbara Catoir.

Divendres 14 de juny a les 19 h.
Museu Reina Sofia - Edifici Sabatini, Planta 4
C. de Sta. Isabel, 52, Centre, Madrid

View full calendar