Centre Zen Barcelona

inici > notícies > Ment zen, ment de principiant

Ment zen, ment de principiant

03-06-11

El dia 31 d’octubre de 2009 es va celebrar la cerimònia de col.locació de la primera pedra del futur Centre Zen Barcelona, al carrer Bacardí número 10 de Barcelona. Un preciós projecte per a l’any 2011 , que esperem sigui una ajuda per a la pràctica del Budisme Zen ara i per a les generacions futures.

Pagès Editors acaba de publicar un dels llibres clàssics del zen: “Ment zen, ment de principiant” de Shunryu Suzuki.  Suzuki (1905-1971) va ser un descendent espiritual directe del gran mestre japonès Dogen. Va crear el grup de meditació anomenat Zen Center, que va ser l’origen de set centres. N’és especialment conegut el Zen Mountain Center, primer monestir zen obert fora d’Àsia. Suzuki és, sense discussió, un dels mestres zen més influents de la nostra època.

Aquest llibre ensenya a practicar zen com a disciplina viable i com a espiritualitat, a través de la postura i de la respiració, sense dualitats ni buidor, amb intel·ligència. A partir d’aquí podem començar a entendre què és el zen, i que la seva simplicitat porta a una vida alliberada.

Adjunts: 
Ment zen, ment de principiant.pdf