Centre Zen Barcelona

inici > notícies > Meditació a l’hospital

Meditació a l’hospital

15-01-18

El Centre Zen de Barcelona ha establert un acord de col·laboració amb l’ICO (Institut Català d’Oncologia) per iniciar cursos de meditació per a pacients i familiars a l’Hospital Duran i Reynals de Barcelona.

El programa “Conviure amb el càncer” de l’ICO dona suport i acompanyament a pacients i familiars i inclou una atenció biopsicosocial, integral i multidisciplinar per oferir un sistema d’atenció basat en la millora de la qualitat de vida i benestar. Quan hi ha un cas de càncer a la llar, tota la família viu un procés de profunda preocupació i estrès.L’ansietat i l’estrès que senten molts pacients de càncer i els seus familiars, solen distreure’ls del moment present i els porten a abandonar bons hàbits alimentaris i d’exercici que els poden ajudar a millorar la seva qualitat de vida i els seus símptomes. Tot i que els esdeveniments que ens causen estrès, com un diagnòstic de càncer, no sempre es poden controlar, si és possible treballar les reaccions que tenim davant d’ells. La meditació i altres pràctiques cos-ment poden ser essencials per a un balanç saludable entre el sistema simpàtic i el parasimpàtic i d’aquesta manera substituir la “reacció de lluita o fugida” de l’estrès per una “resposta de relaxació”, com va ensenyar el doctor Herbert Benson, de la Harvard Medical School, fa ja quaranta anys.

El Centre Zen de Barcelona dirigirà les sessions de meditació que amb aquest objectiu es faran a l’Hospital Duran i Reynals de Barcelona a partir del proper mes de febrer.

Adjunts
ICO Centre Zen Meditació_def.pdf