Centre Zen Barcelona

inici > notícies > Inauguració del Temple Zen Barcelona –Shingetsuji-

Inauguració del Temple Zen Barcelona –Shingetsuji-

01-12-13

Al final va arribar el gran dia per a la sangha del Centre Zen de Barcelona. El passat 1 de desembre es va inaugurar Shingetsuji, el Temple de la Lluna Nova . La cerimònia va ser oficiada pel reverend Saikawa Roshi , mestre de Taiho Secorún director del Centre. Un retir de dos dies va precedir a les cerimònies d’inauguració a les quals van assistir unes 100 persones .

A les 12 del migdia es va descobrir la placa amb el nom del temple Shingetsuji, cal.ligrafiada pel mateix Saikawa Roshi i tallada en fusta tropical a Sâo Paulo , Brasil .

Tot seguit es va realitzar la cerimònia d’obertura dels ulls de la nova estàtua de Manjusri que presideix l’altar del temple i també les cerimònies dedicades als ancestre , s així com a les persones que han ajudat a la construcció .

Als actes hi van assistir Togen Moss representant a Jizo Forzani director (Sokan) de l’oficina del Zen Soto a Europa.

Així com Eiju Matsuda també membre de la delegació europea, que va llegir unes paraules de Taido Kojima, director de l’oficina del Soto Zen al Japó.

Enric Vendrell, Director General d’Afers Religiosos de la Generalitat va llegir un text del teòleg Xavier Melloni, en què es fa referència al silenci.

Les seves paraules van remarcar com, paradoxalment, en la nostra societat secularitzada i laica cada vegada hi ha una presa de consciència més alta de la dimensió espiritual de l’ésser humà i una urgència cada vegada més gran de silenci i interioritat .

Montse Castellà, presidenta de la Coordinadora Catalana d’Entitats Budistes, va recordar el paper pioner del Centre Zen Barcelona a Catalunya, que va començar els seus passos el 1979 , i va ser un dels primers grups budistes que van establir una pràctica regular .

També van assistir, a més de la sangha del zen, companys i companyes d’altres comunitats budistes entre les quals cal destacar Basili Llorca, director del Centre Dharmadhatu per la seva relació amb el temple acabat de crear .Aquest centre va acollir a la sangha zen durant gairebé tres anys mentre es finalitzaven els treballs del nou temple.

Finalment es van llegir dos telegrames de felicitació, arribats des de Tokyo, de Eigen Otogawa de la Secretaria General del Monestir principal de l’escola Soto a Japó, i de Seigen Tanaka, Emissari Especial de l’escola Soto.

Podeu veure més fotografies a galeria.