Centre Zen Barcelona

Cerimònia de purificació "Ryaku Futatsu"

Cerimònia de purificació "Ryaku Futatsu"


17/09/2022

 

El dissabte 17 de setembre a les 13h el Centre Zen de Barcelona obrirà les seves portes per a la cerimònia Ryaku Futatsu.

La cerimònia Ryaku Fusatsu és una de les més antigues del budisme. Aquesta cerimònia tenia lloc cada mes, els vespres de lluna plena, i el seu origen en realitat es remunta a temps molt anteriors a Buda Shakyamuni, en les cerimònies de purificació practicades pels brahmans. Aquesta cerimònia s'ha transmès de l'Índia a la Xina i de la Xina al Japó on encara es practica a tots els temples i durant les cerimònies Jukai, de transmissió dels preceptes.

Ryaku significa "simple" i Fusatsu es pot traduir com "continuar amb una bona pràctica" o "acabar amb accions poc saludables". A la cerimònia es reciten diversos sutres. El Doshi, la persona que dirigeix la cerimònia, primer canta cada frase sol, que després és repetida pels participants. Tota la cerimònia gira també al voltant de la postració, Paï, que es repeteix un gran nombre de vegades. Per tant, aquest anhel de purificació no només s'expressa a través de la ment sinó també amb el cos.

És una cerimònia oberta a tothom i no calen coneixaments previs per a realitzar-la.

Per a confirmar assistència o demanar més informació podeu contactar amb nosaltres.

 

View full calendar