El dissabte 3 de maig farem una sessió d’introducció a la meditació zen. Comença a les 11h fins a les 13.30h-14h i consta d’una explicació sobre els principis bàsics de la pràctica de la meditació zen, així com una introducció al budisme zen, l’ensenyament de la postura i es realitza una sessió de zazen (meditació). També es dona informació sobre el funcionament del centre i hi ha espai per poder preguntar qualsevol dubte.
L'aportació econòmica és de 15 euros i inclou la introducció + una sessió de meditació del Centre Zen, una vegada feta la introducció.
Adreça: carrer de Bacardí, 10 baixos (Sants - al costat de la Plaça de l'Olivereta). Metro L5 Badal o L1 Santa Eulàlia.
El dissabte 10 de maig farem un matí de zazen (meditació) dirigit per Jordi Hosan Miquel. Aquesta mitja jornada ens permet l'oportunitat de portar la mirada cap a l'interior, al centre de la introspecció i del silenci, a través de la pràctica de la meditació. És una bona oportunitat per a continuar la pràctica per a les persones amb experiència i per a principiants és un bon pas per consolidar la mateixa.
S'exposen ensenyaments sobre budisme zen i hi ha també espai per fer preguntes i aclarir dubtes sobre la pràctica.
La jornada comença a les 7.30h (arribada a les 7h) fins a les 14h.
S'esmorza al centre (guenmai, sopa tradicional japonesa)
Preu: 30 € (membres centre: 20 €).
Direcció: Carrer de Bacardí, 10, baixos, al costat de la Plaça de l'Olivereta (Sants). Metro Badal de la L5 o Santa Eulàlia de l'L1.
17,00: Espai d'ofrena i meditació al Monestir de Pedralbes
– 22/05/2025
El dijous 22 de maig s'inaugurarà un espai d'ofrena al claustre del Monestir de Pedrables que consta de 32 llargues teles de 2,50 metres d'alçada, on Maria Eugenia Manrique ha cal·ligrafiat els 276 kanjis del Hanya Shingyo, el sutra del cor.
A les 5 de la tarda es realitzarà un zazen (meditació zen) al jardí del monestir, organitzat per la sangha del Centre Zen Barcelona i dirigit per Pere Taiho Secorún. Està obert a tothom qui hi vulgui participar.
Després del zazen es farà una cerimònia de kito en què es cantarà diverses vegades el Hannya Shingyo i s'oferiran els mèrits del sutra per a la concòrdia i la pau entre les persones i les nacions.
A les 7 de la tarda es conclourà amb uns parlaments de presentació de l'espai. Les cal·ligrafies quedaran exposades al monestir des del 22 de maig fins al 22 de setembre.
A les 8 del vespre s'ha programat un concert de shakuhachi, la flauta japonesa, per un mestre japonès, que organitzen el Museu de la Música, l'OAR (Oficina d'Afers religiosos de l'Ajuntament de Barcelona) i la Coordinadora Catalana d'Entitats Budistes.