Centre Zen Barcelona

inicio > noticias > Participació en el Vesak 2017

Participació en el Vesak 2017

24-05-17

El Centre Zen Barcelona va participar en la celebració del Vesak 2017, organitzat per la Coordinadora Catalana d’Entitats Budistes. Aquesta data commemora el naixement, la il·luminació i el parinirvana de Buda, segons la majoria de les tradicions budistes. Per aquest motiu es van reunir budistes de totes les tradicions, en una festa que va posar de manifest la unitat fonamental de tots els practicants budistes més enllà d’escoles i etiquetes. 

Pere Taiho Secorún, monjo zen responsable del Centre Zen Barcelona, va dirigir la meditació que va obrir la celebració i Josep Carles Valdés, monjo també del centre, va fer una de les lectures de textos per part de les diferents entitats.

El lema de la celebració de 2017, va ser «Compromesos amb la consciència del present» per posar de manifest que el passat ja no existeix i el futur és incert i que per tant, s’ha d’aprofitar l’oportunitat única d’haver nascut amb un cos humà per aplicar-nos a l’àrdua però profundament satisfactòria tasca del despertar suprem. Si aconseguim viure sempre en el present, minut a minut sense interrupció, estarem molt a prop de l’anhelat despertar, perquè, com diuen els mestres, el veritable Buda és la consciència del present.